OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ

OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ

Anne-baba çocuğun kişiliğinin oluşmasında temel olan özdeşleşme modelleridir. Çocukların davranışları büyük ölçüde anne-babalar ile olan etkileşimlerine bağlıdır. Dolayısı ile anne-babaların insanlar arası etkileşim konusunda beceri sahibi olması gerekir. Buradan hareketle öğrencinin eğitilmesi konusu ele alınır alınmaz karşımıza aynı zamanda anne-baba eğitimi konusu da çıkmaktadır. Çünkü; öğrencilerin davranışlarının değişmesinde ve olgunluk kazanmasında aile eğitimi, okulda verilen eğitimden daha önemli yer tutmaktadır.

Görevi, öğrenciyi eğitmek olan öğretmenin hedefi aynı zamanda öğrencinin ailesi de olmalıdır. Öğretmenler için nitelik eğitimde aileler ile iletişim ve işbirliği çok önemli bir yer tutmaktadır. Öğretmen-aile işbirliği ile ailelerin okula ve eğitime karşı olumlu tutum takınmaları sağlanabilir.

Ailelerde geleneksel hale gelmiş “okulla iletişim” konusu ele alındığında; aileler okula çoğunlukla; çocuklarıyla ilgili şikayet, parasal yardım istenmesi, öğrencinin notunun bildirilmesi, uyarı vb. nedenlerle çağrıldıklarını düşünmektedirler. Bunların sonucunda ailelerde beliren duygular, genellikle çekinme, korku, boşvermişlik ve öfke olmaktadır. Bu olumsuzlukları gidermek, anne ve babaların çocuklarının eğitiminde etkin rol almalarını sağlamak amacıyla belli aralıklarla toplantılar düzenlemek, toplantılara birlikte katılmalarını sağlamak en yararlı yöntemdir.

  ALTINOVA İLKOKULU AİLESİ OLARAK DA BU İŞBİRLİĞİNE ÇOK ÖNEM VERMEKTEYİZ.

25.05.2023 96

12-12-202312-12-202312-12-202312-12-2023ABAD(Artukluda Başarıyı Artırma dönemi )Projesi kapsamında hazırlamış olduğumuz Eylem Planına göre  Aralık-Ocak 2023 Okul-Aile Gelişim alanında Okul-Aile işbirliğini güçlendirmek için çeşitli Sosyal Etkinlikler düzenlenmesi çalışmalarımızı gerçekleştirdik, Katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz. Yıl içerinde Rehberlik Servisi tarafından da farklı konularda velilere bilgilendirme çalışmalara yapıldı

 

    Bu konuda tüm öğretmenlerimiz en büyük desteği verdiler     25-05-202325-05-202325-05-202325-05-2023.Teşekkürler...