AİLEM İLE KİTAP OKUYORUM

Kitap okuyan çocukların düşünceleri, diğer çocuklara göre çok daha zengin olur. Kitap okuyan çocukların iletişim kapasiteleri artmaktadır. Okuma çocuğun kelime hazinesini de arttırmaktadır. Yıllık kitap okuma alışkanlığımıza dair hazırlanan istatistiklere bakıldığında ülkemizde kitap okuma alışkanlığının yeterli olmadığını görmekteyiz. Okulumuzdan başlayan bir okuma hamlesi ile okuma alışkanlığı kazandırılması hedeflenmektedir. Dünyadaki kitap okuma istatistiklerini incelediğimizde, gelişmiş ülkelerin insanlarının yıllık kitap okuma oranlarının yüksek olduğu görülmektedir. Okuma kültürü düşük olan bireylerin kendilerini ifade etmekte zorlandıkları görülmektedir. Bu eksikliği gidermek ve iletişim ihtiyacını çağdaş anlamda karşılayabilmek için kitap okumanın vazgeçilmez olmasından dolayı kitap okuma oranındaki artış hayata hazırlanma becerilerinde de artışı getirecektir.

Okulumuzda uygulanan olan "AİLEMLE BİRLİKTE KİTAP OKUYORUM'' projesi ile öncelikle öğrencilerimize kitap okumayı sevdirme etkinlikleri ile okuma konusunda farkındalık oluşturulacaktır. Kitap okumaya yönelmeleri sağlanacak; böylece kitap okuma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sağlanmış olacaktır.

11.03.2024 38

11-03-202411-03-202411-03-202411-03-2024